Online személyiségtesztek

Segítségükkel könnyebben mérhetjük fel alkalmazottaink képességeit, lelki beállítottságát, vagy éppen fejlesztendő területeit. Eredményeik ismerete nagyban megkönnyítheti HR munkatársai feladatát, hiszen ezzel a segítséggel mindenki számára a legalkalmasabb pozíciót képesek megtalálni.

A tesztek kitöltése nem igényel jelentős időt, kiértékelésüket pedig szakembereink végzik el az Ön számára.

DISC

A DISC teszt az alkalmazott munkahelyi viselkedési stílusát méri fel. Segítségével a vezetők képesek jobban megérteni beosztottjaikat, személyre szabottabb feladatokkal ellátni őket.

D – Domináns (Közvetlen, független, célratörő, merész, határozott)

I – Befolyásoló (Nyílt, meggyőző, lelkes, optimista, népszerű)

S – Kitartó (Csapatjátékos, higgadt, megértő, megnyugtató)

C – Szabálykövető (Feladatközpontú, önálló, pontos, precíz)

A teszt kitöltése 10 percet vesz igénybe, melyről a rendszer egy 20-25 oldalas, szöveges eredményt ad.

SIZE Prozess

Szakmai megközelítésünk fókuszában a „process communication” tranzakció analízisre építő módszere áll. E modell a minden emberben megtalálható hat személyiségstílusra – mint erősségekre – épít. A SIZE process modell hatféle érzékelési módot különböztet meg a szerint, ahogyan a környezetünket érzékeljük, és arra reagálunk. Az érzékelési módok szerinti stílusok: az aktív, az elemző, az érték-orientált, az átérző, a kreatív és a visszafogott. Mindannyiunk személyisége meghatározott sorrendben tartalmazza mind a hat stílust, és mindenkire sajátosan jellemző az egyes stílusok jelenlétének sorrendje és mértéke.

Mindegyik stílushoz kapcsolódik egy kommunikációs csatorna, ami vagy kapuként működhet, amely “biztosítja”, vagy csapdaként, amely „kizárja” a kapcsolatfelvétel lehetőségét.

Ugyancsak mindegyik stílus egyedi stressz és distressz sajátosságokkal rendelkezik, amelynek megismerése és felismerhetősége – egy-egy kommunikációs helyzetben – érdemben segítheti a hatékony, konfliktusmentes együttműködés kialakulását szakmai és személyes kapcsolatokban egyaránt.

A SIZE modell a kommunikációs folyamatra helyezi a hangsúlyt a kommunikáció konkrét „pillanataival” szemben. A modell egyszerre önismereti és kommunikációs eszköz is, így sikerrel és hatékonyan alkalmazható minden tárgyalási, vezetői helyzetben. Az egyes stílusok megismerése eszközt ad arra, hogy felismerve a kommunikációs partner által mutatott stílusjegyeket, megválaszthassuk a számára leginkább megfelelő kommunikációs csatornát.

A teszt kitöltése megközelítőleg egy órát vesz igénybe,  melynek eredménye egy 20-25 oldalas profil. A profillal kapcsolatban tanácsadóink személyes visszajelzést kínálnak.

Sikeres kommunikáció rázós terepen is