Szervezetfejlesztés

Tévedés, ha azt gondolja, hogy a szervezetfejlesztés csak a baj bekövetkezte után szükséges! Fejlesztésre tulajdonképpen mindig szükség van, hiszen mindig van hova fejlődni. Szakértőink személyre szabottan, – hiszen minden vállalat berendezkedése más és más – audit segítségével felmérik az aktuális viszonyokat, majd a vezetőséggel egyeztetve, közösen meghatározzák az új, életképesebb irányelveket, végül segítséget nyújtanak a tervek kivitelezésében is.

A szervezetfejlesztés célja egyaránt a szervezet és annak minden egyéni résztvevőjének eredményesebbé válása, a problémamegoldó képesség növelése, a szervezeti szintek közötti összhang megteremtése, belső folyamatok javítása, összeegyeztetése.

A struktúraváltás révén felszámolhatja a párhuzamosan folyó, azonos munkafolyamatokat, fókuszba állíthatja a termelési kulcspozíciókat, ezáltal erőforrásai hatékonyabban lesznek kihasználva.

A szervezetfejlesztés az egész intézmény, és annak minden résztvevője számára a jövőt jelenti. A régi szervezeti kultúra helyébe új, működőképesebb modellt léptethet!

Sikeres kommunikáció rázós terepen is